De ce «СП» are nevoie astăzi de sprijinul cititorilor? Mesajul editorului Slava Perunov

Слава Перунов, издатель "СП"

De ce «СП» are nevoie astăzi de sprijinul cititorilor? Mesajul editorului Slava Perunov

Săptămânalul «СП» există deja de aproape un sfert de secol și pentru mult timp era sustenabil, iar în unii ani chiar și profitabil. Însă timpurile s-au schimbat, atât veniturile din publicitate cât și vânzările de ziare scad, și nu doar la noi – criza a afectat întreaga industrie.

Una dintre modalitățile de a oferi acces la informațiile publicate de noi unui public mai larg de cititori este site-ul nostru, care este vizitat de peste 150 de mii de ori pe lună. Accesul la materialele site-ului este liber și absolut gratuit, dar conținutul și suportul domeniului nostru pe internet sunt departe de a fi gratuite: trebuie să plătim salariile jurnaliștilor, designerilor și programatorilor, să plătim chiria biroului, întreținerea etc. Din păcate, banii câștigați din publicitatea plasată pe site nu sunt suficienți pentru a acoperi aceste cheltuieli.

Nu dorim să părăsim piața informațională din Bălți, deoarece în acest caz, actualii și foștii bălțeni vor fi lipsiți de o sursă de informare imparțială. Nu dorim să devenim o sursă de informare afiliată (fie a unui partid sau a unui oligarh). Nu dorim nici să introducem abonament plătit pentru accesul la site, deoarece considerăm că informațiile importante din punct de vedere social trebuie să fie disponibile tuturor cititorilor noștri.

Prin urmare, apelăm la dumneavoastră, dragi cititori, și vă îndemnăm să sprijiniți financiar publicația. Pentru a ne sprijini în rublă rusească, puteți transfera o sumă care nu este împovărătoare pentru dumneavoastră prin sistemul de plăți «Яндекс.Деньги». În cazul în care aveți oportunitatea și dorința de a ne sprijini în valută, atunci acest lucru se poate face prin PayPal. Mulțumim anticipat tuturor celor care au răspuns cererii noastre. Vă mulțumim, dragii noștri cititori!

Slava Perunov, editor «СП»