Informații legale

I. Site-ul esp.md (în continuare Site) conține materiale, inclusiv texte, fotografii, imagini grafice, audio și video materiale, apărate de dreptul de autor în conformitate cu Legislația Republicii Moldova privind dreptul de autor și drepturile conexe.

Astfel, materialele publicate pe Site, marca «СП» și „esp.md”, aparțin companiei PP „SP” S.R.L.;

1. Site-ul nu poartă responsabilitate pentru conținutul site-urilor web și postărilor pe rețelele de socializare la cere se face referință prin hyperlinkuri;

2. Materialele publicate la rubrica „?” și cele marcate ca „Plasare de produs” sunt comerciale. Responsabilitatea pentru conținutul bannerelor publicitate, articole, anunțuri, dar și informații publicitate din texte, jocuri, cartonașe etc., plasate pe Site revine agentului de publicitate.

II. Folosirea gratuită a materialelor Site-ului

În vederea preluării sub orice formă a materialelor de pe Site este necesar să vă adresați către PP „SP” S.R.L. prin intermediul e-mail: mihalevski@esp.md sau perunov@esp.md și tel. +373-231-85-705.

Aprobarea republicării integrale a materialelor esp.md, fie în publicații tipărite, fie în cele electronice, poate fi obținută prin adresarea la una din adresele indicate mai sus. În mesaj este imperativă indicarea datelor site-ului care va republica materialul, dar și numele complet, funcția, datele de contact ale persoanei responsabile de republicare.

În cazul republicării parțiale ale unui material (maxim 500 de caractere cu spații) nu este necesară aprobarea PP „SP” S.R.L., însă este obligatorie plasarea, în primul aliniat al textului, a unui link activ și deschis pentru indexarea de către motoarele de căutare la materialul original, publicat pe esp.md și totodată indicarea Site-ului ca sursă citată.

În cazul folosirii acestor materiale este interzisă prelucrarea textului original și închiderea linkului pentru indexarea de către motoarele de căutare.

Republicarea parțială de mai mult de trei ori pe săptămână a materialelor Site-ului este posibilă doar cu aprobarea PP „SP” S.R.L.

Folosirea materialelor grafice ale Site-ului (fotografii, video, infografice etc.) este admisă doar după aprobarea PP „SP” S.R.L. Nu este admisă ștergerea sau schimonosirea de orice fel a watermark-urilor și logo-urilor de pe materialele grafice ale Site-ului.

În cazul citării totale sau parțiale ale materialelor sursa care le-a preluat este obligată să precizeze în introducere (leed) următoarele:

1. Pentru mass-media online:

a. Pentru articol (știre, informare ș.a.m.d.):

„După cum menționează esp.md în materialul <titlul original al materialului nostru sub forma unui hyperlink direct> <Textul publicației noastre>

b. Pentru interviu:

„După cum a declarat în interviul pentru esp.md <titlul original interviului sub forma unui hyperlink direct> <funcția, numele, prenumele intervievatului>

<Textul interviului>

2. În presa tipărită se va indica numele Site-ului, data publicării materialului și autorul lui;

3. În emisiunile audiovizuale se va menționa numele site-ului și se vor păstra logoul și watermark-urile pe materialele grafice ale Site-ului;

4. Pe suporturile informațional de orice tip (hârtie, peliculă etc.) se va menționa
Sursa: „esp.md”.

Linkurile sau hyperlinkurile la Site-ul trebuie să fie plasate în felul următor:

5. În materiale text – la începutul informației folosite;

6. În materialele grafice (foto, video, infografice) – imediat sub informația folosită;

7. Mărimea caracterelor linkului sau hyperlinkului nu trebuie să fie mai mică decât cea a textului în care e folosită informația preluată de pe Site.

III. Folosirea contra cost a materialelor Site-ului

Copierea, distribuirea, transmiterea către terți, publicarea sau folosirea de orice altă natură a materialelor Site-ului în scopuri comerciale nu este admisă fără acordul scris al proprietarului - PP „SP” S.R.L.