Despre «СП»

«СП» este o publicație regională independentă ce activează în municipiul Bălți (Republica Moldova) din anul 1994. Audiența ei pe internet este una din cele mai mari nu doar printre mass-media locală din nordul țării, dar și din alte regiuni ale Moldovei.

Misiunea «СП»: noi informăm onest, apărăm drepturile și libertățile omului, îl ajutăm să-și rezolve problemele și servim drept platformă pentru schimbul de opinii la Bălți și în nordul Moldovei.

«СП» oferă locuitorilor din Bălți și nordul Moldovei informații actuale, verificate și utile, independente de interesele politice și oligarhice.

Ne ocupăm cu asta de mai mulți ani, bazându-ne pe standarde jurnalistice profesionale și în strânsă legătură cu audiența noastră, fiind atenți la problemele ei și respectuoși cu părerile ei.

«СП» publică știri (locale, regionale, republicane), publicistică, reportaje, interviuri, investigații, editoriale, recenzii și alte informații utile pentru consumatori, concursuri, quiz-uri, teste ș.m.a.

Până în decembrie 2019, versiunea de tipar a publicației a fost distribuită atât în municipiul Bălți, cât și în mai multe centre raionale din nordul Moldovei: Râșcani, Glodeni, Fălești, Sângerei, Florești, Drochia, Edineț, Dondușeni, Ocnița, Briceni. La începutul anul 2020, apariția versiunii tipărite a fost întreruptă.

Din 2008 până în 2011 a funcționat site-ul ziarului «СП» gazeta-sp.info.

Începând cu 2011, site-ul «СП» este găzduit la adresa web eSP.md. Tot de atunci, versiunea web a «СП» se dezvoltă ca un produs media distinct. În decembrie 2015, a fost lansată versiunea 3.0 a site-ului eSP.md cu un design adaptiv și posibilități multimedia îmbunătățite.

Pe parcursul existenței site-ului eSP.md, audiența lui a crescut de mai multe ori, ajungând la începutul anului 2020 la 200 mii de vizitatori unici pe lună și 10-15 mii utilizatori pe zi.

Site-ul eSP.md este editat de „Publicația periodică SP” SRL.

Codul fiscal: 1012602002743

Adresa juridică: Bălți, str. Strîi, 1, ap. 96;

Sediul: Bălți, str. Strîi, 1a.

«СП» este membru activ al Asociației Presei Independente (API), o asociație obștească ce unește majoritatea publicațiilor locale independente din țară și care, la rândul său, este membru al Asociației Mondiale a Ziarelor și a Producătorilor de Știri.

În repetate rânduri, publicația a fost desemnată drept cea mai bună publicație regională din Moldova (premiul „Mărul de cristal”).

Participant și învingător la concursurile organizate de Centrul pentru Jurnalism Independent Moldova, API, UNICEF, ONU și alte organizații naționale și internaționale. Jurnaliștii și designerii „SP” participă regulat la stagii de practică în Polonia, România, SUA, Letonia, Estonia, Belgia și alte state.

«СП» organizează tot felul de concursuri orășenești, manifestații și evenimente expoziționale.

Redacția «СП» a semnat  Codul deontologic al jurnalistului din Republica Moldova.